DijkKaas

KAAS VAN EEN DIJK

In 1982 begonen wij een bijzondere kaasspeciaalzaak in ons dijkpandje in Barendrecht. Bijzonder omdat onze kaasspeciaalzaak, De Weypoort, de eerste kaaswinkel was zonder deuren. Nog steeds loop je er vanaf de dijk zo naar binnen. Ons heerlijke kaasassortiment en vakmanschap won door de jaren heen vele nationale en internationale prijzen. Daar zijn we trots op.

Onderaan de dijk in onze kaaskelder. Daar rijpen we onze eigen kazen gemaakt van melk van Hollandse koeien. de dijkkazen hebben daarom een echt Hollands karakter. Net als de dijk heeft de kaas een bescheiden en nuchter karakter, maar als het erop aankomst staat hij er. Je kunt er niet omheen.

Onze dijkproducten

We hebben twee soorten DijkKaas, een mooi zuivere oude kaas en een schte Hollandse kruidekaas. Beide kazen zijn lekker op een bruine boterham en geweldig bij een borrel.
Als natje voor bij het droogje hebben wij een prachtige port geselecteerd, die speciaal voor ons wordt gebotteld in Portugal. de port draagt de naam DijkPort. Het is een dijk van een port. Daarnaast hebben we een lekkere grove mosterd voor bij de kaas met oeroude naam DijkKeek. er zijn drie heerlijke soorten ambachtelijke DijkJam van achter de Waaldijk, die perfect passen bij de DijkKaas en DijkPort. en een nootje mag wat ons betreft niet ontbreken. Onze DijkNoot is een mooie aanvulling op het glaasje en het kaasje.

Bent u in de buurt? Loop dan gerust binnen in ons Dijkpandje in Barendrecht!

Tot ziens

DijkKaas | hele kaas